Om du skulle se till bettinghistoria på det internationella planet, så skulle du få gå tillbaka till de gamla romerska gladiatorspelen. Detta är dock inte något som funnits i Sverige och här skulle också en sådan historia kunna bli lång och tråkig. Vad som kan vara intressant att känna till som spelare, är den svenska historien rörande betting. Hur började allt detta? Vad är det som gjort sportsbetting så populärt i Sverige? Är Sverige verkligen det ledande land inom betting och spel online som alla försöker säga?

Ja, som du ser så är det redan mycket att behandla enbart inom svenska bettinghistoria. Naturligtvis är det också så att Svenska Spel har varit med på ett hörn. Kanske heller inte så liten hörn, utan det kan vissa gånger handla om halva spelbordet. Hur som helst får du reda på om hur betting började spelas i Sverige, varför Sverige blivit så stort inom detta område samt hur svensk betting erövrade Internet. Häng med och läs vidare. Du blir inte en bättre spelare, men du kommer att vara den som kan berätta mera i TV-soffan inför nästa stora match.

Så började betting spelas i Sverige

ja, något som står helt klart är att betting inte började spelas i Sverige, utan här var det massor av olika länder som var före detta lilla land. Så sägs det i alla fall, men om det verkligen är sant finns det ingen som vet. Betting betyder vadslagning, och vem som först började med det finns det ingen som säkert kan säga. Om du ser till hur långt framme svensk betting och utveckling av spela online är, så skulle du nästan kunna tro att det var en svensk som slog det första vadet.

Nu stämmer inte detta alls, utan svensk betting kommer kunna sägas ha börjat med Stryktipset 1934. Här spelades detta då med 12 matcher och kallades för Tolvan. 1969 ändrades det till 13 matcher och det nuvarande Stryktipset hade skapats. Här var det naturligtvis Tipstjänst som idag bär namnet Svenska Spel som stod bakom detta. I Sverige skapades ett spelmonopol på den fysiska spelmarknaden. Efter detta skapades det nya tips och spel samt sätt att satsa pengar på olika sportresultat och matcher.

Utvecklingen fortsatte…

Vart efter tiden flöt så tillkom det som kallas för Internet. Vilket öppnade alla dörrar på vid gavel. Här blev det helt enkelt fritt fram för fristående svenska och internationella spelbolag att erbjuda sportsbetting online. Naturligtvis medförde detta också att det blev lagligt för alla svenskar att göra valet av sportsbetting online. Detta är precis där historien slutar och realtid tar över. Så ser det ut idag och det finns numera möjligheter att spela sportsbetting direkt i mobilen eller surfplattan hos både Svenska Spel och de fristående spelbolagen.

Sveriges historia

Svenska Spel – Den stora giganten inom svensk betting

Naturligtvis så kommer det vara självklart att Svenska Spel är den stora giganten inom sportsbetting i den svenska fysiska bettingsfären. Detta med anledning av att det inte finns eller tillåts några konkurrenter. Hur som helst kommer det vara svårt att se hur det skulle vara möjligt att konkurrera med en så väletablerad gigant som har de mest populära tipsen och spelen i en fysisk värld där det också är dyrare att bedriva spelverksamhet.

När det gäller spelmarknaden i den virtuella spelvärlden, så kommer det definitivt att finnas en stor konkurrens till Svenska Spel. Dock har de klarat sig bra och utvecklats i takt med tiden. Här erbjuder de ungefär samma sätt att spela, lika många speltyper samt att du kan spela i mobilen, datorn eller surfplattan. Det du inte får är någon sportbonus som ny spelare. Dock kommer du alltid att ha tillgång till de mest populära tipsen och spelen, de största vinstpotterna samt att du också får en mycket bra säkerhet som spelare på betting online. Valet är fritt och valet är ditt.

Svensk betting erövrar Internet

När Internet gjorde sitt intåg i alla svenska hem, så var det också så att Sverige var snabba och långt framme med att utveckla olika saker på Internet. Här kommer du kunna ta många exempel på detta. Skype som numera köpts upp av Microsoft var en svensk uppfinning. När du ser till de mäktigt populära spelen Candy Crush Saga och Minecraft så kommer detta att vara svenska produkter. Samma sak skedde också mycket snabbt inom casino, poker och sportsbetting online. Här skapades det massor av olika svenska spelbolag, vilket ledde till att många av dessa tog över de största delarna av spelmarknaden online.

Spela på sport i mobilen

Sammanfattning av svensk bettinghistoria

När det gäller svensk bettinghistoria så kan det kanske sägas att det inte finns så mycket av den varan. Detta då det enbart funnits ett enda svenskt spelbolag på den fysiska spelmarknaden. Här skapades det svenska spelmonopolet, vilket i och för sig inte alls varit så illa som många försöker påskina. Genom detta har det skapats många nya populära spel och tips, som massor av svenska spelare på sportsbetting tagit till sina hjärtan.

Om du sedan ser till den senare moderna delen av sportsbetting och den utveckling av detta som skett på Internet. Ja, då kommer detta vara något som Sverige ligger i frontlinjen på gällande utveckling och funktion av sportsbetting online. Detta ser du inte bara genom att kolla in alla stora svenska spelbolag med miljoner spelare anslutna. Du ser det också genom att göra en kontroll under huven. Där sitter det många svenskar och leder utveckling mot vad som kommer att vara nästa steg gällande betting online.